Kuinka lisätä oma allekirjoitus automaattisesti Bloggerin postauksiin

perjantai 21. elokuuta 2015


Ajattelin taas välillä jakaa jotain, mitä opin itse äskettäin blogiini liittyen -- elikäs kuinka lisätään oma allekirjoitus Bloggeriin siten, että se tulee automaattisesti näkyviin joka postauksen perässä. Tässäpä ohje!

  1. Aluksi tarvitaan itse allekirjoitus, eli se pitäisi olla tehtynä ja tallennettuna PNG, JPG tai  GIF muotoon. Sen voit suunnitella vaikkapa millä tahansa piirto-ohjelmalla.
  2. Lataa allekirjoitus jollekin sivulle, josta saat URLin. Itse esimerkiksi latasin kuvan Photobucketiin, joka on helppo ja ilmainen alusta.
  3. Sen jälkeen kirjaudu Bloggeriin. Mene kohtaan Malli > Muokkaa HTML-koodia (Design > Edit HTML). Klikkaa HTML -kentässä ja paina CTRL F (toimii ainakin PC:llä). Tämän jälkeen sinulle aukeaa Etsi/Search -kenttä, jonne syötä seuraava (itselläni jostain syystä copy-paste ei toiminut, eli tuo piti kirjoittaa ihan näppäilemällä):
    div class='post-footer-line post-footer-line-1
  4. Haun myötä löydät todennäköisesti tuota koodin pätkää kahdesta eri paikasta. Valitse näistä jälkimmäinen ja lisää alla oleva koodi sen alle.
    <div style="text-align: center;"><img style="border: none;" src="TÄHÄN SUORA URL KUVAAN, KTS KOHTA 2" /></div>
  5. Sitten voit esikatsella, miltä tulos näyttää, ja jos se on ok, niin muista tallentaa malli. Sitten vaan postailemaan! :)



Olisi kiva, jos jättäisit kommentteihin puumerkkisi, mikäli otit allekirjoituksen käyttöön!

7 kommenttia

  1. Kiitos ohjeesta! Tätä olisi kiva kokeilla. Kuulumisiin! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä Tuija! Kiva jos tästä ohjeesta on apua! :)

      Poista
  2. Moikka Katja! Bongasin ohjetekstisi, kun googlettelin, kuinka lisätä allekirjoitus blogiin. Omalla kohdallani allekirjoituksen lisääminen tyssäsi siihen, ettei blogini HTML-koodista löydy "div class='post-footer-line post-footer-line-1". Osaisitkohan auttaa? :)

    -Marjo / Elämäni päivä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marjo - harmi jos tuo ei onnistunut! Periaatteessa kyllä blogeissa pitäisi olla tuo koodi, auttaisiko jos hakisit pelkästään post-footer-line-1 tekstillä, ilman sitä div-alkuhässäkkää?

      Poista
    2. Kiitos vinkistäsi, mutta en edelleenkään löytänyt koodista kyseistä kohtaa. Se ei tosin haittaa, sillä päätin, etten lisää allekirjoitusta postauksiini. Mukavaa talven jatkoa! :)

      Poista
  3. Osaatko auttaa, että kuinka saan pois minun allekirjoituksen? En vaan löydä mistään sitä ja haluaisin sen pois tai muokata erinnäköiseksi. Kiitos :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! :)