Nappaa ideat, osa 2 | bloggaajatapahtuman satoa

torstai 1. lokakuuta 2015

Nyt seuraa jännittävä jatko-osa aiempaan "Bloggaajatapahtuman satoa" -postaukseeni ;) Kyseessä oli siis tutustumispäivä Jyväskylän Vuokra-asuntojen kahteen Kurkkaa kotiin asuntoesittelykohteeseen Jyväskylässä, joista tässä postauksessa esittelen toista kohdetta ja siitä napattuja ideoita. Tämä 12. kerroksen asunto sijaitsee Letkutie 1:ssä, ja tässä uudiskohteessa asuu kuvitellut hahmot, nuori opiskelijapari Alku ja Unelma :) Sisustus on todella nuorekas, rohkea ja moderni, ja se näköala...wow! Se kannattaa tsekata, jätän ne sokerina pohjalle postauksen loppupäähän ;)


Kaksioon mentäessä sisälle, pomppaa esiin oikeastaan kolme asiaa välittömästi: olohuoneen turkoosinvihreä seinä, makuuhuoneen sininen seinä, ja ikkunoista avautuva upea näkymä :) Värit todellakin ovat merkittävässä roolissa tässä asunnossa, ja olohuoneen tummaan vihreänturkoosiin ihastun heti. Sen tummuus ei häiritse lainkaan, sillä seinästä on maalattu vain alaosa ja yläosa on jätetty raikkaan valkoiseksi. Samassa tilassa olohuoneen kanssa sijaitsee keittiö, joka on valkoinen, aika "vakiomallinen". Sinänsä hyvä, ettei se vie liikaa huomiota olohuoneelta. Keittiön viereltä on suora näkyvyys makuuhuoneeseen, jossa yksi tehosteseinä hohtaa raikkaan sinisenä. Vaaleat puulattiat ja hillityt musta-harmaa-valkoiset tekstiilit toimivat hyvin kummassakin huoneessa antaen tilaa seinän räväköille väreille. Muutamat hauskat yksityiskohdat tukevat kivasti värejä: turkoosinvihreän seinän kanssa samaa sävyä oleva pöydän lasi ja koristepullot, sinisen seinän kanssa samaa sävyä olevat yöpöydät ja tyyny. Ai niin, tästä asunnosta löytyi kylpyhuoneen lisäksi hellyyttävän pieni, mutta varmasti tehokas sauna :)



Sitten vielä ne sisustusideat!
  1. Ruokapöydän voi tehdä itse kasaamalla lekaharkkoja kahteen pinoon ja hommaamalla päälle sopivan kokoisen lasin. Sävytetty lasi on hauska idea!
  2. Samaisista lekaharkoista saa myös mielenkiintoisen tason koriste-esineille, televisiolle, kukille, mille tahansa... vain luovuus on rajana ;) Tässä kohti vielä pakko mainita, että tuo turkoosi seinä näytti tosi hyvältä, kun seinää oli maalattu vain metrin verran alaosasta. Tummien värien kanssa tätä voisi kokeilla jatkossakin, koska väri antaisi hyvää kontrastia lattiatasolla oleville kalusteille, mutta kokonaisilme ei kuitenkaan ole tunkkainen yläosan valkoisuuden ansiosta.
  3. Makuuhuoneen ikkunaseinä oli hyödynnetty hauskasti vaate/korurekkinä. Tämä on helppo tehdä itse. Kaksi kettinkiä roikkumaan katosta alaspäin (huomaa -- kettingit ovat siniset!) ja niihin koukkujen avulla voit kiinnittää tankoja sen verran kuin haluat. Hyvä idea ylipäätään hyödyntää tilaa ikkunan edessä -- kuka sanoo, ettei siinä voisi olla muuta kuin verhot?
  4. Olet varmasti nähnyt näitä kirjaimen muotoisia valaisimia ennenkin, ainakin valkoisina. Hauska idea on käyttää niitä yöpöytänä lisäämällä kapean levyn päälle. Veikkaan, että illalla valaisimet antavat aika kivan valon huoneeseen.
  5. Sisustustikkaat voi laittaa myös eteisen lipaston päälle! Siihen on helppo ripustaa vaikka aurinkolasit tai keskisuomalaisen odottamaan lukemista! :)
  6. Tämä talon muotoinen laatikosto vessan peilikaapiston päällä oli hauska väripilkku ja kätevä paperirullien säilytystila.
  7. Syksyisen lookin parvekkeelle saa loihdittua nopeasti vaahteran värikkäillä oksilla maljakossa, syksyn oranssilla kynttiläasetelmalla ja lyhdyllä. Toimii! Syksyn fiilistä tuo myös pihlajan oksat pihlajamarjoineen, tai vaikkapa suuri kulho täynnä erivärisiä ja -mallisia puiden lehtiä :)

No mutta nyt, se näkymä *tadaaaa* !! Eikö olekin upea :) Ensin rappukäytävältä näkymää, ja sen jälkeen parvekkeelta.





Tiesitkö muuten, että Jyväskylän Vuokra-asunnoilla on käytössä vähän samanlainen etuus kuin kauppojen bonusjärjestelmät? Kerryttämällä pisteitäsi voit saada huomattavia etuja asuntosi remppaamiseen, kalustojen päivittämiseen tai varustetason parantamiseen. Pisteitä pompsahtaa sinulle kun:

  • teet vuokrasopimuksen: 500p.
  • ihan vaan asumalla (eipä vaadi siis oikein mitään): 30p./kk
  • maksamalla vuokran eräpäivänä: 20 p./kk
  • toimimalla asukastoimikunnassa 25-70p./kk
  • lisäbonuksen saa tavoitevuosista, alkaen 500p. kolmen vuoden asumisesta

Kuulostaa ihan joltain peliltä, jossa kerätään pisteitä :D Koukuttavaa! Ja sitten näillä pisteillä saat vaikkapa seuraavaa:
  • 500 pistettä: Tarvikkeet yhden huoneen seinien omatoimiseen maalaukseen tai tapetointiin alkuperäisen pinnan mukaan (JVA:n hyväksymät värit ja mallit)
  • 1000 pistettä: WC:n maalaus ja työt
  • 1500 pistettä: Tarvikkeet yhden asuinhuoneen lattian laminaatin asennukseen. (JVA:n hyväksymät värit ja mallit)
  • 2000 pistettä: Tarvikkeet eteisen, keittiön, olohuoneen ja makuuhuoneiden seinien maalaukseen tai tapetointiin alkuperäisen pinnan mukaan. (JVA:n hyväksymät värit ja mallit)
  • 2500 pistettä: Uudet ovet vaatekaappeihin sekä eteisen ylä- ja alakaappeihin JVA:n sopimista malleista ja väreistä.
    ---
  • 6000 pistettä: Koko asunnon lattioiden laminaatti- tai muovilattiat. Sisältää työn ja tarvikkeet. 


Sellaista mielenkiintoista asiaa tällä kertaa! Postaukseen saattaapi tulla vielä osa 3, jossa paljastetaan  aloittelevan valokuvaajan näkemyksiä asunnosta sekä julkistetaan parit After-Ski..ei kun ootas..After-Bloggaajatapahtuma -fotoa ;) Katsellaan...


Asuntoesittelyt tuottivat yhdessä Jyväskylän Vuokra-asunnot, Kodin Ykkönen, Viherlandia, SPR, Sisustuskärpänen ja Improvisaatioteatteri JOO!  ---iso kiitos!

4 kommenttia

  1. Onpas upeita ideoita, eikä tosiaan uskoisi vuokra-asunnoksi. Kiva myös tuo pistesysteeemi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Suvi, kiitos kivasta kommentista! :) Niinpä, vuokra-asumisesta tulee aina mieleen kellertyneet muovimattolattiat ja rempsallaan olevat keittiönkaapit :D :D Tai ainakin itselle, kun sellaisessa asuin opiskeluaikana hah :D Pistesysteemi on minunkin mielestä tosi hauska "täky" :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Niin oli! Täytyy vielä tehdä osa 3 -postaus, missä kehuskelen meidän JKL-blogia joka oli aktiivisena järjestämässä ;) Kiitos vielä Hanna! :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)