Käyttökokemuksia kuivaavasta pyykinpesukoneesta

Minulta toivottiin postausta siitä, miten meidän parin viikon ikäinen AEG:n kuivaava pyykinpesukone on toiminut, ja taisin käyttökokemuksia lupaillakin sen tullessa meille kotiin :) Pesukoneen tarkempia tietoja löytyy aiemmasta postauksesta, joten en ala niitä kertailemaan.No mutta, mistähän sitä aloittaisi :) Ehkä siitä, että tuo pyykinpesukone on ollut meillä lähestulkoon joka päivä päällä eli käyttökokemusta on kertynyt :D Ihan yleisesti alkuun voin todeta, että on kyllä ollut hyvä! Laitetaan alle kuitenkin vielä listaa plussista ja miinuksista.Plussat ja miinukset


+ Todella helppokäyttöinen. Näyttöpaneeli on suomeksi, ja siitä näkee heti kaikki vaihtoehdot ja vaiheet. Kun käynnistät koneen, siihen tulee oletuksena suosituspesu, sanotaan vaikka että 60 astetta 1400 kierroksilla. Siitä sitten voi säätää kosketusnäytöstä asteita ylös tai alaspäin, samoin kierroksia.  Itse käynnistysnappula (sekin kosketusnäytössä siis) välkkyy niin kauan kunnes painat sen päälle, eli sokeakin huomaa mistä se sitten menee päälle.

+ Pesussa olevat pikaohjelmat. Säästää kyllä aikaa, jos pyykki ei ole mitenkään erityisen likaista. Olen kokeillut ja hyvin toimi.

+ Pesuajan näyttö. Screeniltä näkee pesuajan tosi kätevästi. Ruudulla välkkyy vuorotellen pesuaika (eli siis vaikka 75min) ja lopetuksen aika (eli esim. klo 21:08). En kyllä edelleenkään ymmärrä, mistä tuo kone on ottanut kellonajan, siinä välkkyi ihan ajan tasalla oleva kello silloin kun töpseli laitettiin kiinni ensimmäisen kerran. Taikuutta :D

+ Hiljainen ääni. Verrattuna edelliseen koneeseen, on kyllä hiljainen. Toki aina kuuluu vedenpumppaukset ja linkoamiset, mutta silti tosi paljon parannusta vanhaan!

+ Kuivaamisen eri tasot. Voit valita, kuivataanko hieman, tai silityskuivaksi, tai kaappikuivaksi. Omasta mielestäni nämä vaihtoehdot on hyviä.

+ Kuivaamisen laatu. Kaappikuiva on todellakin kuiva. Ekalla kerralla tosin laitoin liikaa pyykkiä, jolloin seasta löytyi sukkaköntsiä kasassa, joista osa oli kosteita. Eli pitää vaan muistaa olla tunkematta liikaa kamaa.

+ Iso oviaukko. Helppo tunkea paljon pyykkiä (paitsi että, kts. edellinen kohta... :D )

+ Virran automaattinen katkaisu lopussa. Kone sammuttaa automaattisesti virran pyykkiohjelman päättymisen jälkeen. Tuossa on jokin aikaväli, en ole varma paljon se on, mutta ihan siis minuutin sisällä lopetuksesta ei vielä ole virrat pois ;)

+ Pölyluukku tai mikä se onkaan ;) Siis katsokaa kuinka hitosti tätä nöyhtää tulee vaatteista yhden kuivauskerran jälkeen!!! Tuo luukku on helposti otettavissa pois, ja se siis tyhjätään aina jokaisen kuivausohjelman jälkeen. Yhhh... Sitten jotain miinuksia, mutta vain vähän...

- Pisimpien ohjelmien megakesto. Ensimmäinen ylläri itselleni oli se, että pesu + kuivaus kestää niin kauan. Eli jos peset koneellisen pyykkiä normaalipesulla (ilman niitä pikaohjelmia), sekä siihen päälle otetaan vaikkapa kaappikuivaksi kuivaaminen, koko höskä kestää pahimmillaan 7,5 tuntia. No, mutta toisaalta, näin se varmaan on kaikissa, ja kätevää on laittaa kone mm. ennen nukkumaanmenoa pyörimään, jolloin kone on valmis aamusta. Sikäli mikäli uskaltaa siis jättää pyörimään ilman sen suurempaa valvontaa. Itse pesuohjelmat ovat ihan normaalipituisia, siinä tunnin paikkeilla.

- Kuivauksen jälkeinen tuoksu. Uskon, että tämä on vain sisäänajovaiheen ominaisuus, mutta kuivaamisen jälkeen koneesta on jäänyt pieni sivutuoksu, olettaisin että se on luukun kumitiivisteistä. Sellainen jännä kumimainen haju. Kyllä se on jo vähentynyt huomattavasti.

- Äänimerkki pesun loputtua. Tämä periaatteessa on myös plussaa, mutta alussa itseäni hämäsi ihme piippausääni, jonka kone päästi ohjelman loputtua.  Pieni parin piippauksen sarja olisi ihan jees, mutta kun se piippaus jatkuu paljon pidempään :D

- Pölyluukun osittainen falskaus. Pari kertaa tuo meidän pölyluukku (kts. plussapuolen viimeinen kohta) on päästänyt niitä pölyjä läpi. Ei hirveän paljon, mutta joitain pölypalloja on löytynyt lattioilta sekä pesuaineluukusta. Tuo pölyluukku siis sijaitsee pesuaineiden luukun yläpuolelta.Nyt ei taida tulla muuta mieleen, mutta kyselkää jos on jotain! :)

14 kommenttia

 1. Saiskohan tuon merkkiäänen pois asetuksista? Meillä erimerkkinen mutta samalta tehtaalta tulevassa koneessa saa merkkiäänen äänitasoa säädettyä sekä äänen kokonaan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti! Itsehän en luonnollisesti ole lukenut käyttöohjeita (hyi minä) mutta pitääkin tsekata sieltä josko olisi neuvoja asetusten muuttamiseksi! :)) Kiitos! :)

   Poista
 2. Tuossa nöyhtän kerääntymisessä on todellakin konekohtaista eroa. Meidän uusi kuivausrumpu kerää paljon enemmän kuin aikaisempi. Onko se hyvä vai huono asia? Itse ajattelen niin, että tämä uusi kuluttaa tekstiiliä enemmän. Ja kyllä sen voi huomatakin. Pyykki on kuivuttuaan pehmeää, mutta ehkä kerta kerralta ohuempaa? Tämä siis kuivausrummusta, tuollaista laitetta meillä ei ole kuin sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvä kysymys Mervi, itse en ole ajatellutkaan sitä tuolta kantilta. Meillä ei ole ollut koskaan kuivausrumpua, joten luulin vain että tämä on sitä pölyä joka leijuu aina ilmassa vaatteita kuivatellessa. :-SS Täytyykin seurata tilannetta, että onko paidat joku kaunis päivä seitinohutta kangasta :D Ei kun siis ihan tosissaan, oikeasti hyvä kysymys mitä voisin vähän seurailla! :)

   Poista
 3. Meille ei mahdu kuivausrumpua, mutta tässä voisikin olla ratkaisu...Pari kyssäriä; miten vaatteet ovat kestäneet tuon kuivatuksen? Olen antanut itseni ymmärtää, ettei vaatteita suositella laitettavan kuivausrumpuun...Entä sähkönkulutus, eikö tuollainen 7,5 tunnin kertakesto vie hurjasti sähköä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kysymyksiä! :) Näin parin viikon kokemuksella vaatteet ovat kyllä kestäneet hyvin, tässä kuivaajassa on ehkä isokin ero perinteisiin, koska tuo toimii lämpöpumpputekniikalla; toisin sanoen vaatteiden kuivausilma ei ole yhtä kuumaa kuin perinteisten. Sähköä kone toki vie, mutta mikäpä laite ei... :)) Sähkö ei nyt niin hirveän kallista ole, ja varsinkin jos on erikseen yösähkö, niin tätä on halpaa pyörittää nimenomaa yötä vasten. Ja tosiaan, jos kuivattaa ihan normaalisti pyykit narulla sisätiloissa, niin silloinhan niistä haihtuva kosteus pitää poistaa ja vastaavasti esim viileällä kelillä se tarkoittaa että sisäilma on lämmitettävä taas uudestaan --> sähköä kuluu yhtälailla :)

   Poista
 4. Saako kysyä vielä näin jälkikäteen/myöhemmin, että oletko ollut sittemmin tyytyväinen tuohon pesukoneeseen? Kun harkinnassa saman laitteen hankinta ja olisi kiva kuulla kokemuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa toki, kiva kun kysyit! Tuolla se pesukone nytkin pyörii, olen ollut erittäin tyytyväinen :) Pitkältä ajalta tuntuu tuo pisin mahdollinen pesu+kuivaus -yhdistelmä, kun kone pyörii ja pöhisee, mutta sekään ei enää tunnu mitenkään oudolta :D

   Poista
 5. Lämpeneekö kone käytössä ?
  Tuleekonlämmintä ilmaa koneesta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kone lämpenee, ei mitenkään kuumaksi mutta on se lämmin. Meilläkin tuo kone on sellaisessa "kolossa", missä toisella reunalla on seinä, toisella reunalla alkaa kaappi, ja ylhäällä yläkaappi. Eli koneen ympärillä ei sinänsä ole hirveän paljon tilaa, josta lämmin ilma häipyisi huomaamatta/konetta kuumentamatta.

   Poista
 6. Hei. Onko "time save" joku nopeutettu pesu "vakio-ohjelmalle" mikä on lyhin pesuohjelma (asteet ?). Itselläni ollut saman tehtaan "halvemman tuotantolinjan koneita", elextrolux, joissa time manager, jolla voi vakio-ohjelmien pesuaikaa lyhentää tai pidentää. MIkä on about aika esim 40 asteen pyykille + kuivaus päälle ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Time save on juurikin tuollainen nopeutettu versio jos pyykki ei ole kovin likaista. 40 asteessa jos pesee ja kuivaa niin pisimmillään se on yhteensä noin 7,5 tuntia. Mutta kuivauksiakin voi valita erilaisia,eli tuo pisin kuivaus tekee pyykistä ihan kuivia.

   Poista
 7. Meillä ollut käytössä noin 2v. Toiminut ongelmitta, mutta kokonaisaika on pidempi kuin erillisellä kuivurilla. Mutta toisaalta ei tarvi vaihtaa pyykkiä masiinasta toiseen. Kuivausrummun tilalle voi vaikka asentaa kaapin.
  Olemme tyytyväisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, tyytyväisiä olemme edelleen, vaikkakin kokonaisaika on hieman pitkä. Mutta sinänsä se ei juurikaan haittaa, kun kone sitä pesemistä ja kuivaamista tekee ilman että sitä tarvitsee noteerata millään lailla :D

   Poista

Kiitos kommentista! :)