logo

Sisustus- ja lifestyleblogi

Italialaistyylinen illallinen ja perheaikaa

Lauantaina meillä juhlittiin jo isänpäivää italiaistyylisen illallisen merkeissä. Olipas pitkästä aikaa ihana valmistella ruoka, jonka parissa koko meidän pikkuperhe istui pidemmän aikaa höpötellen kynttilänvalossa. <3

Alkuruuaksi oli tapaksia, ilmakuivattua kinkkua, chorizoleikkelettä, 12kk parmesania, savujuustoa ja täytettyjä oliiveja. Niiden kanssa oli hyvää tuoretta oliivileipää voin ja basilikan kanssa. Pääruuaksi tein savulohi-sitruunapastaa, johon karamellisoitiin punasipuleita hunajassa ja paahdettiin sitruunanpuolikkaat pannulla. Pennepasta, savulohi ja sipulit kasattiin annoksiksi, ja päälle puristettiin paahdettujen sitruunoiden mehu ja reilusti tuoretta tilliä. Jälkkäriksi oli ihanat Tiramisu-annokset tuoreilla vadelmina. Kaikkien näiden kanssa tarjolla oli meille vanhuksille hyvä chileläinen Cabernet Sauvignon -punkku ja minille kokista :)

Mini oli tehnyt isälleen hauskan parkkikiekon päiväkodissa, ja kaksistaan askartelimme myös Isi - Tytär Deittikirjan, jonne Mini sai listata kymmenen toivomusta, jota haluaisi tehdä isänsä kanssa. Mukana oli muun muassa leffaan meno, leipominen, metsäretki ja palapelien tekeminen :) Jokaiselle deittitoiveelle on nyt oma sivunsa, johon voivat suunnitella kunkin menon vuoden mittaan. Lisäksi tytär valitsi yhteisen shoppailureissun puitteissa isälle sukat, paidan, ja aamutossut :) Vähän jotain muutakin pikkujuttua tarttui mukaan.

Tykkään niin kovasti suunnitella aina tällaisia "juhlia", vaikkei niissä mitään sen erikoisempaa olisikaan -- mutta mikä olisi parempi syy syödä hyvin ja olla yhdessä :) Mites teillä meni viikonloppu?
//We were celebrating Fathers' Day on Saturday evening by offering an Italian style dinner at home :) Such a nice familytime spent together!//

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! :)