Ranskalainen makuelämys Jyväskylässä ja ilmainen samppanjalasi lukijoille

torstai 1. maaliskuuta 2018

Kaupallinen yhteistyö: Frans & Sandra

Jyväskylän Original Sokos Hotel Alexandra on kovaa vauhtia uudistunut niin huoneiden kuin ravintoloidensakin puolesta. Sain ilon käydä tutustumassa uudistuneeseen ravintolaan, entisen Fransmannin tilalle tulleeseen Frans & Sandra Bistroon aviomieheni kanssa. Mikäpä mukavampi tapa aloittaa viikonloppu kuin lähteä aikuisten kesken herkuttelemaan ranskalaisen keittiön antimia.

Bistro oli kokenut kivan piristyksen ulkoisesti, ja se näyttikin paljon avarammalta ja valoisammalta kuin ennen. Asetuimme reunapöytään ja saimme alkuun kuohuviinilasilliset. Koskahan viimeksi ollaan oltu kaksin ravintolassa... :D  

Pssst. Ravintolasta lupasivat teillekin yllärin; kaikille pöytävarauksen tehneille tarjotaan Nicolas Feuillatte -samppanjaa 10 cl lasi/hlö koodilla Sandra  -- etu on voimassa maaliskuun loppuun saakka. Pöytävaraukset voi tehdä kätevästi verkon kautta täällä.

Tarjoilijataren avulla pääsimmekin itse asiaan, eli tutustumaan uuden Sandran maistelumenun ranskalaisiin herkkuihin. Tarjottavat tuotiin puulautojen päällä pöydälle siten, että saimme kaksin jakaa kattauksen antimia. Alkuruokana löytyi salaattia, jossa höysteenä toimi muun muassa granaattiomenan siemenet ja herkulliset pikkutomaatit pistokastikkeen kera. Lisäksi tarjolla oli kylmiä lihoja, joista lempparini oli ilmakuivattu kinkku. Mutta itse kruununa, valkosipulivoissa paistetut etanat vaalean leivän kanssa, apua miten ihanaa!!! Dippailin leipää vielä kastikkeeseen, ettei vain pisaraakaan tätä ihanuutta menisi hukkaan.  (Tässä kohti allekirjoittanut oli jo ihan ähkynä).





Sandran menun pääruokana oli  lihoja ja perunoita. Yhdellä pannulla löytyi ylikypsää häränrintaa punaviinikastikkeella  ja toisella kanaa paistetulla vuohenjuustolla (ah!). Lisukkeina lohkoperunoita sekä Mustaleima Emmental-perunagratiinia. Jännitysmomenttina oli maistaa jättirapua ja mustekalaa -- keräsin rohkeutta etenkin jälkimmäisen kohtaamiseen, mutta hän vaikuttikin varsin harmittomalta kaverilta friteeratussa ulkoasussaan. :D Hyvän dipin ja punaviinilasillisen/tumman oluen kera ne menivät huomaamatta parempiin suihin, vaikkakin oli ehkä hitusen extreme minulle. Sinänsä tosi mukava tällainen monesta pienestä osiosta kehitelty maistelumenu, pääsee kokeilemaan erilaisia juttuja siten, ettei kuitenkaan mene koko illallinen pilalle mikäli jostain ei tykkääkään.






Sitten vielä jälkiruoka, se menun osa, jonka aina tarkistan ensimmäisenä :D :D Tarjoilijattaren suosituksella valitsin aivan superhyvän lämpimän suklaakakun vaniljajäätelöpallon, vadelmakastikkeen ja cappucinon kanssa. Älyttömän hyvää!! Vaikea edes kuvailla tätä suklaaelämystä, suosittelen kokeilemaan. Sisällä oli ihanaa sulaa, lämmintä Valhrona Alpaco -suklaata <3 Mies valikoi taasen jälkkärikseen espresson kanssa tarjoiltavan lautasen, jolta löytyi pienet creme bruleet, suklaacookie ja -mousse, jäätelöä sekä vadelmakastiketta.






Käykäähän ihmeessä kurkkaamassa Frans & Sandran internetsivuilta koko kattaus (kuvainnollisesti ja kirjaimellisesti). Ravintolassa on tarjolla hyvät lounaat, à la carte sekä houkuttelevalta kuulostavat simpukkaperjantait! Ei muuta kuin pöytävarausta tekemään. Varaus onkin suositeltavaa etenkin viikonloppuisin, mutta muutoinkin se on ihan kannattavaa tehdä, niin saatte tuon edun käyttöön .-- eli muistakaahan koodi pöytävarauksen yhteydessä, jotta saatte samppanjalasilliset.

Bon Appétit!

8 kommenttia

  1. Kyllä näytti herkulliselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Valotus oli hieman haasteellinen vahvasti kellertävän lampun takia, mutta ruoka oli kyllä hyvää ja livenä vielä paremman näköistä kuin kuvissa :D

      Poista
  2. Todella herkullisen näköistä. S-ryhmä osaa todella ammattimaisesti tehdä nämä uudistukset.

    Meilläkin täällä Vaasassa on toteutettu kivoja uudistuksia heidän ravintoloissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Koko kyseinen hotelli täällä on uudistettu tyylillä, todella hienoa ja etenkin ammattimaista työtä :)

      Poista
  3. Onpa todella hyvän näköistä ruokaa! Ja kuulostaa että oli herkullisen makuista myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No kyllä oli herkullista, vieläkin etenkin ne valkosipulietanat houkuttaa, olivat niin älyttömän hyviä. Ja jälkkäri!! :D

      Poista
  4. Tämä paikka täytyy pitää mielessä seuraavaa Jyväskylän reissua varten, näyttää ja kuulostaa todella hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, kannattaa kyllä poiketa täällä käydessä, jos rankalainen menu iskee :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)