Runebergin kakku

tiistai 22. tammikuuta 2019

Runebergin päivää vietetään tasan kahden viikon päästä, mutta olin leipomiseni kanssa jo etuajassa ja pyöräytin kyseisen päivän herkkuja kakun muodossa. Vaikka Runebergin tortut ovatkin helppoja, niin niiden tekeminen kakkuvuokaan on vieläkin kätevämpää. Lisäksi sain vihdoin joululta jääneet piparit käyttöön :)

Runebergin tortuille ominaista on kostuttaa ne punssilla tai mm. karvasmanteliaromilla, mutta itse tykkään jättää sen pois ja lisään sen sijaan ekstramäärä vadelmahilloa päälle. Mites muut, punssin maulla vai ilman? :)


Taikina

        50 g  voita
        1½ dl  sokeria
        2  kananmunaa
        1½ dl  vehnäjauhoja
        1 dl  pipareita muruina
        1 dl  mantelijauhetta
        1½ tl  leivinjauhetta
        1 tl  vanilliinisokeria
        3/4 dl maitoa
  
Päällinen

        1 dl  tomusokeria
        1 rkl  vettä
        5 dl  vadelmahilloa

  • Vaahdota sokeri ja huoneenlämpöinen voi
  • Vatkaa munat joukkoon
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa
  • Laita leivinpaperi 22cm irtokakkuvuokaan pohjalle ja kaada taikina vuokaan
  • Paista alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia
  • Anna jäähtyä
  • Sekoita tomusokeri ja vesi tahnaksi ja kuorruta kakun päälle rinkula
  • Lisää vadelmahilloa tomusokeririnkulan keskelle

Alkuperäinen ohje K-Ruoka reseptipalvelusta.



2 kommenttia

  1. Karvasmantelin maulla, ehdottomasti! Tänä vuonna ymmärrettiin etsiä kaupasta kyseistä aromia jo tammikuussa. Viime vuonna jäi tortut leipomatta kun se oli joka kaupasta loppu helmikuun alussa :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa nekin haluttua tavaraa, jos loppuvat! En olekaan kiinnittänyt huomiota, kun itse en niitä ole haeskellut koskaan. Mutta aina oppii, hyvä että saitte tänä vuonna! :)

      Poista

Kiitos kommentista! :)