logo

Sisustus- ja lifestyleblogi

DIY: Pieni talvimaailma

Meillä oli tarkoitus tehdä pieniä "talvimaailmoja" tyttären kanssa ennen joulua. Toistaiseksi olemme saaneet vain tämän simppelin prototyypin tehtyä, koska olemme etsineet kissojen ja koirien kanssa meidän tekolumipussia kotona :P Ei ole vieläkään löytynyt.

Mutta silti vinkkinä muillekin, näitä on hauska ideoida ja tehdä!

Lähtökohtaisestihan näitä voi rakennella mihin vain ja millaisia vain, tarvitaan vain luovuutta. Mutta tässä muutama ajatus:


  • "Kehikoksi" sopii hyvin käytetyt lasipurkit, joista on etiketit otettu pois. Sen lisäksi kirkkaat maljakot toimivat , etenkin pallomaiseen, isoon maljakkoon saa rakennettua kivasti kaikkea. Toki muutkin läpinäkyvät astiat toimii. Myös lasikuvun alle saa aikaiseksi kauniita rakennelmia.
  • Tekolunta myydään monessa kaupassa, mutta sen ohella lumeksi sopii hyvin vanu, sokeri tai merisuola. Jos et halua talvimaailman "maahan" paljon lunta, päälle voi siivilöidä ripauksen perunajauhoja.
  • Talvimaisemaa saa nopeasti tehtyä muun muuassa havuilla, kävyillä, sammaleella tai millä tahansa kasvin oksilla. Rosmariini on myös kaunis, havumainen oksa.
  • Pienet eläinhahmot (esim. Schleich) kruunaavat maiseman -- tietenkin talvieläimet soveltuvat parhaiten. Kauris, hirvi, poro, jänis... 
  • Jos haluaa vielä ekstratunnelmaa näihin talvimaailmoihin, päälle voi ripotella hopea- tai kultahilettä sekä lisätä mukaan pienet jouluvalot :) 

Ei kommentteja

Kiitos kommentista! :)